De lichte zorgtaken, zoals schoonmaakwerkzaamheden en de ondersteuning bij persoonlijke zorgtaken. Lees meer
De persoonlijke zwaardere zorg, zoals verpleging en medische zorg, oftewel de geïndiceerde zorg. Lees meer
De éénmalige en korte werkzaamheden, zoals klussen, administratie, wasservice etc. Lees meer

Sociale wetgeving in de participatiesamenleving

In de participatiesamenleving ligt de nadruk op het nemen van eigen verantwoordelijkheid, met name op het gebied van informele zorg. Burgers hebben de plicht om het lot in eigen hand te nemen, maar hoe kun je eigen verantwoordelijkheid nemen als je niet weet hoe het zit met de sociale wetgeving? Om op een prettige en praktische manier met elkaar samen te werken, zal die wetgeving duidelijk moeten zijn, pas dan kan iedereen eigen verantwoordelijkheid nemen en meedoen in de samenleving.

De eigen verantwoordelijkheid komt geheel in handen te liggen van de maatschappij en daarmee is gezondheidszorg is een burgerplicht geworden. Om de formele en informele zorg op praktische manier af te stemmen met het sociaal domein, kunt u handig gebruik maken van ons zelfzorgmodel, zodat formele en informele zorgverleners samen verantwoord hulp en zorg kunnen organiseren.

 

Begeleiding in sociale wetgeving

Zodra u een account aanmaakt bij Zelfindehand, heeft u in uw ‘Mijn omgeving’ toegang tot diverse formulieren en documenten die u kan gebruiken voor uw hulpvraag en/of hulpdienst. Na het plaatsen van een advertentie zijn de regels van de wet eenvoudig door u toe te passen.

In het te downloaden e-book van Zelfindehand wordt uitgelegd hoe u deze formulieren en documenten invult. Ieder jaar wordt er gratis een nieuw exemplaar uitgebracht.

Door het downloaden van het document ‘Wet- en regelgeving toepassen’ weet u precies welk document op u persoonlijk van toepassing is.

 

Digitale handleiding, sociale wetgeving

Weet hoe het zit!

Iedereen heeft te maken met sociale wetgeving, of u nu hulp vraagt of hulp aan wilt bieden. Zodra u een hulpvraag of hulpdienst plaatst via ons zelfzorgmodel, weet u precies waar u rekening mee moet houden. Ga daarom na elke klus, hulp- of zorg-opdracht naar uw ‘Mijn omgeving’: