De lichte zorgtaken, zoals schoonmaakwerkzaamheden en de ondersteuning bij persoonlijke zorgtaken. Lees meer
De persoonlijke zwaardere zorg, zoals verpleging en medische zorg, oftewel de geïndiceerde zorg. Lees meer
De éénmalige en korte werkzaamheden, zoals klussen, administratie, wasservice etc. Lees meer

Wettelijke regels voor u en de werkster

Welke wettelijke regels zijn er als je af en toe of regelmatig een schoonmaakster of hulp in huis wilt regelen? Er zijn talloze regels waar je als hulpvrager rekening mee dient te houden als je een werkster in huis neemt. Een hulpbieder die bij een burger aan de slag gaat, heeft echter ook rechten en plichten. In de praktijk blijkt dat mensen de regels van de wet amper kennen. Ons platform brengt daar verandering in. Dus doe er je voordeel mee als hulpvrager of hulpbieder.

 

Regels, wetgeving, administratie hulp in huisRegels zijn er niet voor niets

Regels bieden bescherming en zorgen voor gelijke behandeling. Als ‘werkgever’ dien je jouw hulp een minimaal bedrag te betalen. Een hulpbieder heeft namelijk recht op een wettelijk te ontvangen bedrag om vervolgens eigen verplichtingen weer na te komen.

Iemand kan eenmalig een klus voor je doen of met enige regelmaat bij jou thuis aan de slag gaan. In dit laatste geval is het belangrijk dat je dit dan vastlegt in een soort van arbeidscontract. Er is namelijk sprake van een gezagsverhouding. Jij geeft een opdracht en jouw hulp voert het uit. Hoe het allemaal precies werkt, zie je in de ‘Mijn Omgeving, zodra je ingelogd bent op deze site.

 

Bemiddelingsbureaus

Bemiddelingsbureaus verdienen geld aan het koppelen van hulpvragers en hulpbieders. Besef, dat van mensen verwacht wordt, dat ze zelf zelfredzaam zijn. Dan wil je niet afhankelijk zijn van een bureau die alles voor je regelt. Zelfindehand heeft daarom dit platform ingericht met allerlei documenten en formulieren die van toepassing zijn op hulpvragers en hulpbieders.

Hulpvraag- en hulpaanbodadvertenties kunnen direct aan elkaar worden gekoppeld, waarna conform de  richtlijnen en tarieven van de site mensen bij elkaar aan de slag mogen gaan.

 

Persoonlijk verantwoordelijk

Weet dat je zelf altijd persoonlijk verantwoordelijk bent voor de handelingen die je verricht. Ook als een bemiddelingsbureau dingen voor je regelt. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het uitvoeren van je administratie. In de ‘Mijn omgeving’ van Zelfindehand krijg je alle tools aangereikt die je nodig hebt.

Profiteer van het gemak en vertrouwdheid die deze site biedt. Je hoeft alleen de juiste richtlijnen te volgen. En kom je er niet uit. De digitale handleiding van Zelfindehand helpt je op weg.