De lichte zorgtaken, zoals schoonmaakwerkzaamheden en de ondersteuning bij persoonlijke zorgtaken. Lees meer
De persoonlijke zwaardere zorg, zoals verpleging en medische zorg, oftewel de geïndiceerde zorg. Lees meer
De éénmalige en korte werkzaamheden, zoals klussen, administratie, wasservice etc. Lees meer

Eenzaamheid op je eigen manier verminderen

eenzaam, eenzaamheid, alleen, gezelschap,Veel mensen voelen zich eenzaam. Eenzaamheid kun je op verschillende manieren ervaren. De ene persoon voelt zich verdrietig en mist mensen om zich heen om gewoon een gezellig gesprek mee te hebben. De ander voelt een leegte en zou graag vaker persoonlijke contacten willen hebben.

Zo zijn er bijvoorbeeld organisaties in Nederland die uitstapjes aanbieden of gezellige avondjes. Niet iedereen is daarmee geholpen, want eenzaamheid is heel persoonlijk. Ieder mens is anders en heeft andere gevoelens. Het is daarom belangrijk dat je zelf een mogelijkheid hebt om jouw eigen eenzaamheidsgevoelens te kunnen verminderen.

 

Eenzaamheid, wat kun je er zelf aan doen?

Denk allereerst eens na over wat jij nu graag zou willen. Misschien vind je het leuk om samen met iemand te koken. Een goede maaltijdbeleving is goed voor je algemene welbevinden. Het is gezellig en stimuleert de eetlust, wat belangrijk is om gezond te blijven.

Samen boodschappen doen is ook een sociaal gebeuren. Weet, dat er graag iemand uit jouw buurt met je meegaat om boodschappen te doen. Boodschappen doen levert je echt iets op. Je zorgt goed voor jezelf en kan op een prettige manier contact maken.

Wil je liever gewoon gezelschap? Gezelschap is een vorm van sociale zorg. Het vragen om gezelschap hoort thuis in onze samenleving. Mensen hebben elkaar daarin nodig.

 

eenzaamheid verminderen, niet meer eenzaamEenzaamheid is een sociale zorg

Veel mensen willen een ander graag helpen, maar hebben vaak geen idee hoe ze kunnen helpen. Persoonlijke aandacht voor elkaar wil je samen gemakkelijk met elkaar kunnen regelen. Op onze site kunnen burgers ‘gezelschap’ volgens duidelijke richtlijnen met elkaar regelen. Je bepaalt zelf welk activiteit je leuk vind, met wie en hoe lang.

Gezelschap kun je op onze site zelf verantwoord regelen. Degene die deze sociale zorg biedt, weet waar hij of zij op kan rekenen. Zoek daarom nu je eigen vorm van  gezelschap uit en zorg goed voor jezelf.

Laat mensen uit jouw omgeving weten, dat je graag samen iets onderneemt. En heb je iemand gevonden? Gefeliciteerd, je hebt je meteen je eigen sociaal netwerk uitgebreid!

 

Aandacht op maat

Om de kwaliteit van je eigen leven te vergroten is het belangrijk dat mensen op een plezierige manier mee kunnen doen in de maatschappij. Maak het jezelf daarom gemakkelijk. Registreer jezelf op Zelfindehand en maak je eigen leefwereld een stuk fijner.

N.B.: Aandacht op maat is net zo belangrijk als zorg op maat.